Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Térzene Stream koncertek (Youtube)
2025.02.04. - kedd 19:00
Miskolci Szimfonikus Zenekar
Miskolc, Művészetek Háza
Filharmónia bérlet - Miskolc
Felnőtt bérletek
Jegyárak
8 900 Ft / 7 900 Ft / 6 400 Ft / 4 400 Ft

Jegyár kedvezmények:

Diákok és nyugdíjasok számára 10% kedvezményt biztosítunk.

A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett felnőtt hangversenyekre – bérletük felmutatásával –20% kedvezménnyel válthatnak jegyet! A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető koncertenként. Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!

Jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország irodájában (Miskolc, Kossuth u. 3.; +36 46 505 656; miskolc@filharmonia.hu), online a jegymester.hu oldalon, valamint az előadás előtt a helyszínen.

Honlapunkon feliratkozhat hírlevelünkre, amelyben a Filharmónia Magyarország által szervezett klasszikus zenei programokról, az esetleges változásokról is tájékoztatjuk.

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat!

Jegyiroda a helyszínhez közel
Bérletárak
28 400 Ft/ 24 900 Ft/ 19 900 Ft/ 13 900 Ft

A helyre szóló bérlethosszabbítás 2024. július 17-ig tart, új bérlet 2024. november 6-ig, az első hangversenyig váltható.

Jegyek 2024. október 6-tól válthatók.

Bérletek válthatók a Filharmónia Magyarország irodájában (Miskolc, Kossuth u. 3.; +36 46 505 656; miskolc@filharmonia.hu), online a jegymester.hu oldalon, valamint az előadás előtt a helyszínen.

Online Bérletvásárlás
Jegyiroda a helyszínhez közel

Az opera műfaja Itáliában született Claudio Monteverdi és kortársai műhelyében az 1600-as évek legelején. Néhány év alatt hihetetlen népszerű műfajjá vált, és végérvényesen elválasztotta az olasz zenei élet fejlődését az Alpoktól északra virágzó zenei élettől. Míg Európa nagyobb részében az opera egy volt a fontos műfajok közül, de egy magára adó zeneszerző igyekezett szimfóniát, vonósnégyest, szonátákat, versenyműveket és egyházi műveket írni, addig az olasz zeneszerzők elsősorban operát írtak, és a legtöbbjüknél az egyéb műfajok csak járulékosan voltak jelen. Nem véletlen, hogy az olasz opera még többszáz év múlva is irányadó volt minden operakomponista számára, és a nem olasz zeneszerzők kemény küzdelmet vívtak, hogy saját nyelvüket, nemzetüket és hangjukat egyáltalán felvigyék az opera képzeletbeli térképére. A 19. század első felében Rossini, majd Bellini és Donizetti volt az igazodási pont, később szerepüket fokozatosan átvette Verdi, aztán Puccini. Utóbbi kettő idejében már létezett egy másik fontos ellenpólus: Wagner.
Az olasz századforduló központi alakja Puccini. Hogy Wagner hatása-e vagy önálló fejlődés eredménye az, hogy az idős Verdi, majd Puccini műveiben eltűnnek a zárt tételek és a dráma folyamatosan folyik, az máig vita kérdése. Mindenesetre Puccini operái ezen a téren már újabb irányt képviselnek, mint Verdi életművének legnagyobb része. Másrészt hiába érkezett meg Puccini idejében a színházakba is a 20. század hideg lehelete, Puccini pontosan tudta, hogy modernitás ide vagy oda, olasz opera nincsen nagyívű dallam nélkül, így megengedett magának ilyeneket akkor is, amikor az Alpoktól északra már Richard Strauss, Schönberg és Stravinsky próbálgatta az atonalitás szárnyait. Aki tehát szép zenét, nagyívű dallamokat és magával ragadó érzelmeket kíván, szeretni fogja ezt a koncertet.

ELŐADÓK:

Miskolci Szimfonikus Zenekar
Kriszta Kinga - szoprán
Pataki Adorján - tenor
vezényel: Cser Ádám


MŰSOR:

A fecske:
- Parigi! È la città dei desideri
- Chi il bel sogno di Doretta
- Ma come puoi lasciarmi
Capriccio Sinfonico - részlet
Bohémélet:
- Che gelida manina
- Si, mi chiamano Mimi
- O soave fanciulla
- Quando m'en vo
Preludio Sinfonico
Pillangókisasszony: Vogliatemi bene
Manon Lescaut:
- Tu, Tu amore? Tu?
- Intermezzo
- Sola, perduta, abbandonata
Gianni Schicchi: Oh mio Babbino
Tosca: E lucevan le stelle
Filharmónia bérlet - Miskolc - további koncertek