Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Térzene Stream koncertek (Youtube)
2025.03.13. - csütörtök 19:00
Concerto Budapest
Miskolc, Művészetek Háza
Filharmónia bérlet - Miskolc
Felnőtt bérletek
Jegyárak
8 900 Ft / 7 900 Ft / 6 400 Ft / 4 400 Ft

Jegyár kedvezmények:

Diákok és nyugdíjasok számára 10% kedvezményt biztosítunk.

A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett felnőtt hangversenyekre – bérletük felmutatásával –20% kedvezménnyel válthatnak jegyet! A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető koncertenként. Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!

Jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország irodájában (Miskolc, Kossuth u. 3.; +36 46 505 656; miskolc@filharmonia.hu), online a jegymester.hu oldalon, valamint az előadás előtt a helyszínen.

Honlapunkon feliratkozhat hírlevelünkre, amelyben a Filharmónia Magyarország által szervezett klasszikus zenei programokról, az esetleges változásokról is tájékoztatjuk.

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat!

Jegyiroda a helyszínhez közel
Bérletárak
28 400 Ft/ 24 900 Ft/ 19 900 Ft/ 13 900 Ft

A helyre szóló bérlethosszabbítás 2024. július 17-ig tart, új bérlet 2024. november 6-ig, az első hangversenyig váltható.

Jegyek 2024. október 6-tól válthatók.

Bérletek válthatók a Filharmónia Magyarország irodájában (Miskolc, Kossuth u. 3.; +36 46 505 656; miskolc@filharmonia.hu), online a jegymester.hu oldalon, valamint az előadás előtt a helyszínen.

Online Bérletvásárlás
Jegyiroda a helyszínhez közel

Brahms és Csajkovszkij. Önnek mi jut eszébe először erről a két névről? Legtöbbeknek talán az érzelmesség, a romantika és persze a borongás. Ezen az estén visont ígérhetjük, mindketten optimisták lesznek! Brahms első, d-moll zongoraversenyét még fiatalkorában írta nagy gonddal, fondorlatos felépítéssel, virtuóz szólóval és sok-sok őszinte érzelemmel, de a korabeli kritika mégis könyörtelenül Beethoven-epigonnak nyilvánította Brahmsot. Jobban meghallgatva a művet ma már tudjuk,hogy nem volt igazuk, de Brahms életében mégis nyomot hagyott ez a vélekedés. A második, B-dúr zongoraversenyét sok évvel később, már érett és elismert zeneszerzőként alkotta, és bár ez a mű sem könnyedebb, mint az első, mégis sokkal optimistább, vidámabb és fölényesebb. A mű bemutatójára egyébként Magyarországon, a Pesti Vigadóban került sor, Brahms szólójával. Brahms számára Magyarország volt a napfény és derű hazája. Itáliában sosem járt, a magyarok vendégszeretete, virtusa és kedélye, és nem utolsó sorban iránta érzett tisztelete fölöttébb kedvessé tette hazánkat Brahms számára. A mű tehát nemcsak önmagában optimista, hanemolyan közegbe is került a nagyérdemű elé, ahol a pozitív fogadtatás garantált volt. Így is történt, és az 1. zongoraverseny keserű tapasztalatai után a 2. zongoraverseny valóságos diadalmenet volt szerzője számára.

Csajkovszkij ötödik és hatodik szimfóniája életrajzi ihletésű. Megírásuk ideje egybeesik a szerző elmagányosodásával és megkeseredésével, ahogyan leveleiben írja, az 5. szimfóniában a sorsával való reménytelen küzdelemet komponálta meg. Mégis, a két szimfónia végkicsengése egészen más. Az 5. szimfónia első három tétele plasztikusan lefesti a beteljesületlen vágyakat, a hiábavaló küzdelmeket, a zárótétel mégis azt hirdeti, le lehet győzni a sorsot. 6. szimfóniájában éppen ezt a reményt vonta vissza. Az 5. szimfónia viszont minden hallgatót reményre és cselekvésre buzdít, így méltán aratott nagy sikert az ősbemutatón is, és azóta is sokan használják kudarcaik elgyászolására és motivációjuk felélesztésére.

ELŐADÓK:

Concerto Budapest
Berecz Mihály - zongora
vezényel: Keller András


MŰSOR:

Brahms: 2. zongoraverseny
Csajkovszkij: 5. szimfónia
Filharmónia bérlet - Miskolc - további koncertek