Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Kamarakoncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)
2021.09.12 - 19.
Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny
Budapest

A Filharmónia Magyarország meghirdeti a Budapesti Nemzetközi Zenei Versenyek keretében a 2021. évi Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyt Budapesten. 

A SZERVEZŐRŐL
A Filharmónia Magyarország az ország legnagyobb komolyzenei koncertszervezője. Missziója, hogy a klasszikus zenét, az azzal járó kivételes élményt eljuttassa a különböző korosztályok életébe, legyen szó zenei nevelésről és ifjúsági koncertekről, világhírű zenekarok és szólisták színpadra állításáról, vagy tehetségkutatásról és -gondozásról, szemináriumokról és fesztiválokról.

A VERSENY TÖRTÉNETE
Minden valószínűség szerint soha nem tudjuk már meg, hogyan is zongorázott Liszt Ferenc. A leírások arról tanúskodnak, hogy nem volt, aki nyomába érjen. Az biztos, Liszt egyénisége, zeneszerzői tudása, és egyedülálló technikája máig érezteti hatását. Nem véletlen, hogy a Zeneakadémia – a liszti talentumokkal rendelkező Dohnányi Ernő vezetésével – 1933-ban már megrendezte az első Liszt Ferenc Zongoraversenyt, amelyen Dohnányi növendéke, Fischer Annie diadalmaskodott. A hagyomány, amiként Liszt zsenije, azóta is kötelez, így a Liszt Ferenc Zongoraverseny a hazai és a nemzetközi zenei élet legrangosabb megmérettetései közé tartozik. A világ vezető zongoraművészeinek zsűrizésével, a nagy hagyományokkal rendelkező Zeneakadémia falai között megszülető verseny felülmúlhatatlan élményeket ad a fellépő művészeknek és a közönségnek egyaránt. 2021-ben újabb nyertes léphet a nagy elődök, Fischer Annie és Liszt Ferenc nyomdokába.

A VERSENY HELYSZÍNE
A Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny 2021. szeptember 12-19. között Budapesten, Magyarország zenei életének egyik legjelentősebb helyszínén, a Zeneakadémián kerül megrendezésre.