Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Térzene Stream koncertek (Youtube)
2024.11.06. - szerda 19:00
Budapesti Fesztiválzenekar
Miskolc, Művészetek Háza
Filharmónia bérlet - Miskolc
Felnőtt bérletek
Jegyárak
8 900 Ft / 7 900 Ft / 6 400 Ft / 4 400 Ft

Jegyár kedvezmények:

Diákok és nyugdíjasok számára 10% kedvezményt biztosítunk.

A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett felnőtt hangversenyekre – bérletük felmutatásával –20% kedvezménnyel válthatnak jegyet! A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető koncertenként. Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!

Jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország irodájában (Miskolc, Kossuth u. 3.; +36 46 505 656; miskolc@filharmonia.hu), online a jegymester.hu oldalon, valamint az előadás előtt a helyszínen.

Honlapunkon feliratkozhat hírlevelünkre, amelyben a Filharmónia Magyarország által szervezett klasszikus zenei programokról, az esetleges változásokról is tájékoztatjuk.

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat!

Jegyiroda a helyszínhez közel
Bérletárak
28 400 Ft/ 24 900 Ft/ 19 900 Ft/ 13 900 Ft

A helyre szóló bérlethosszabbítás 2024. július 17-ig tart, új bérlet 2024. november 6-ig, az első hangversenyig váltható.

Jegyek 2024. október 6-tól válthatók.

Bérletek válthatók a Filharmónia Magyarország irodájában (Miskolc, Kossuth u. 3.; +36 46 505 656; miskolc@filharmonia.hu), online a jegymester.hu oldalon, valamint az előadás előtt a helyszínen.

Online Bérletvásárlás
Jegyiroda a helyszínhez közel
Elemek és Fúriák

A programzenéket hagyományosan a romantikus szimfonikus költeményekkel hozzuk összefüggésbe, pedig már jóval korábban, a barokkban is szívesen komponáltak karakterdarabokat. Ezek a művek még nem minden esetben rímelnek rá annyira a megjelenített jelenségre, mint későbbi
rokonaik, de sok esetben igazán kifejezőek. Händel Vízizenéje összesen három szvitből áll, melyek közül az első szerepel a koncert programjában. A műnek a vízhez annyi köze van, hogy amikor I. György király ünnepséget rendezett a Temzén, Händel zenéje szólt egy külön zenehajón. A mű állítólag annyira tetszett a királynak, hogy háromszor is eljátszatta az ünnepség folyamán. A szvitben a nyitány mellett különböző táncok vannak, és a leírás szerint ezeket olyan sorrendben játszották, hogy amikor a király hajója közelebb került, akkor csendesebb tételek szóltak, míg ha távolba hajózott, akkor a harsányabb zenék kerültek elő. Händel a hangosítás hiányát azzal is orvosolta, hogy a kor szinte összes hangszerét alkalmazta a műben. Telemann „Hamburgi apály és dagály” című vízizenéje hasonló Händel szvitjeihez, de itt a tételek külön címeket is viselnek, mint például A szerelmes Neptunusz, A kellemes zefír, vagy A vidám hajós emberek. Telemann zenéjében úgy jelennek meg ezek a karakterek, hogy a táncok hagyományos lejtése és formája is megtartja az eredetiségét.
Gluck Don Juan legendát feldolgozó balettje az emberi érzelmek viharaiban játszódik. Megjelenik benne a szerelem, a kőszobor érkezése és a pokolba szállás is. A mű balett-történeti érdekesség is, hiszen Gluck itt alkalmazott először narrátort egy balettben, ami sokkal közelebb hozta a művet a közönséghez. Valószínűleg ez a mű lehetett az előszele Gluck műhelyében a következő évben megírt Orfeusznak is, amellyel alapjaiban változtatta meg az opera seriák távolságtartó világát

ELŐADÓK:

Budapesti Fesztiválzenekar
vezényel: Jordi Savall


MŰSOR:

Händel: Vízizene, 1. szvit
Telemann: Vízizene „Hamburgi apály és dagály” szvit
Gluck: Don Juan, avagy a kőszobor lakomája - balettszvit
Filharmónia bérlet - Miskolc - további koncertek