Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Térzene Stream koncertek (Youtube)
2024.12.20. - péntek 19:00
Orfeo Zenekar és Purcell Kórus
Miskolc, Művészetek Háza
Filharmónia bérlet - Miskolc
Felnőtt bérletek
Jegyárak
8 900 Ft / 7 900 Ft / 6 400 Ft / 4 400 Ft

Jegyár kedvezmények:

Diákok és nyugdíjasok számára 10% kedvezményt biztosítunk.

A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett felnőtt hangversenyekre – bérletük felmutatásával –20% kedvezménnyel válthatnak jegyet! A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető koncertenként. Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!


Jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország irodájában (Miskolc, Kossuth u. 3.; +36 46 505 656; miskolc@filharmonia.hu), online a jegymester.hu oldalon, valamint az előadás előtt a helyszínen.

Honlapunkon feliratkozhat hírlevelünkre, amelyben a Filharmónia Magyarország által szervezett klasszikus zenei programokról, az esetleges változásokról is tájékoztatjuk.

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat!

Jegyiroda a helyszínhez közel
Bérletárak
28 400 Ft/ 24 900 Ft/ 19 900 Ft/ 13 900 Ft

A helyre szóló bérlethosszabbítás 2024. július 17-ig tart, új bérlet 2024. november 6-ig, az első hangversenyig váltható.

Jegyek 2024. október 6-tól válthatók.

Bérletek válthatók a Filharmónia Magyarország irodájában (Miskolc, Kossuth u. 3.; +36 46 505 656; miskolc@filharmonia.hu), online a jegymester.hu oldalon, valamint az előadás előtt a helyszínen.

Online Bérletvásárlás
Jegyiroda a helyszínhez közel

Az 1770-es években Eszterházán már önálló operaház működött, melynek közönségét a környék nemesei adták. Noha Haydn számára bőséges kompozíciós lehetőség kínálkozott, hiszen a szimfóniák mellett el kellett látnia az udvartartást zongoraművekkel, kamaradarabokkal, asztali zenével, sőt, operákkal és kísérőzenékkel is, ez a mennyiségű munka már kezdett terhére lenni. Arról nem is beszélve, hogy az Esterházy herceg szenvedélyes Cimarosa-rajongó volt, így a saját művek mellett Cimarosa és más szerzők operáit is folyamatosan műsoron tartották, az állandó pompa és fényűzés pedig megkövetelte, hogy minden esetben magas színvonalúak legyenek az előadások. Ez az opera Esterházy Pál Antal özvegye, Maria Anna Lunati-Visconti névnapjára íródott.
A premieren számos előkelőség jelen volt, többek között Mária Terézia és lánya, Mária Krisztina főhercegnő, valamint annak férje, Albert von Sachsen-Teschen herceg. Amikor később a királynő (immár hivatalosan) bejelentett látogatására készültek (mivel az operaelőadáson inkognitóban volt jelen), kézenfekvőnek tűnt a nagy sikert aratott vígopera újbóli elővétele. Az újabb előadásra Mária Terézia látogatásának első napján került sor, míg másnap Haydn egy másik operáját, a Philémon és Baucist játszották. Állítólag ekkor jegyezte meg a királynő, hogy ha jó operaelőadást akar látni, akkor Eszterházára kell ellátogatnia. A rang, a házasság és a szerelem konfliktusaiból táplálkozó történet bővelkedik az álruhás szereplőkben, a bohózat-jellegű történésekben, színlelésekben és csalódásokban, de persze csak addig, hogy a közönség el ne szomorodjék. Haydn bőségesen ellátta látványos énekelni valókkal a szereplőket, stílusában pedig sok mindent átvett Cimarosa és Paisiello operáiból – a herceg legnagyobb örömére.

ELŐADÓK:

Orfeo Zenekar
Purcell Kórus
Vespina - Ella Smith (szoprán)
Nanni - Szélpál Szilveszter (bariton)
Sandrina - Kalafszky Adriána (szoprán)
Filippo - Bernhard Berchtold (tenor)
Nencio - Megyesi Zoltán (tenor)
vezényel: Vashegyi György


MŰSOR:

Haydn: Aki hűtlen, pórul jár
Filharmónia bérlet - Miskolc - további koncertek