Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Kamarakoncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)
2025.01.24. - péntek 19:00
Liszt Ferenc Kamarazenekar
Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ
Összhang bérlet - Békéscsaba
Felnőtt bérletek
Jegyárak
7 400 Ft/6 400 Ft/4 900 Ft

Jegyek 2024. október 1-től válthatók.

Jegyár kedvezmények:


Diákok, nyugdíjasok és Csaba kártya tulajdonosok számára 10% kedvezményt biztosítunk.

A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett és értékesített felnőtt hangversenyekre − bérletük felmutatásával − 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet!

Jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország irodájában (Békéscsaba, Andrássy út 24-28. U alakú épület; +36 66 442 120; bekescsaba@filharmonia.hu), a Tourinform irodában, online a www.jegymester.hu oldalon, valamint az előadás előtt a helyszínen.

Honlapunkon feliratkozhat hírlevelünkre, amelyben a Filharmónia Magyarország által szervezett klasszikus zenei programokról, az esetleges változásokról is tájékoztatjuk.

A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető koncertenként. Az egyes kedvezmények nem vonhatóak össze!

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat.

Jegyiroda a helyszínhez közel
Bérletárak
23 900 Ft/20 900 Ft/17 900 Ft

A helyre szóló bérlethosszabítás 2024. július 14-ig tart, új bérletet 2024. december 9-ig, az első hangversenyig váltható.

Bérletek válthatók a Filharmónia Magyarország irodájában (Békéscsaba, Andrássy út 24-28. U alakú épület; +36 66 442 120; bekescsaba@filharmonia.hu), a Tourinform irodában, és online a www.jegymester.hu oldalon.

Online Bérletvásárlás
Jegyiroda a helyszínhez közel
Nagyot szól

Ezen az estén csupa különleges mű szól. Egy koncerten általában csak egy versenymű hangzik el, de itt két trombitaversenyt is hallhat a közönség, melyek közül az egyik eredetileg nem is trombitára, hanem a virtuóz játékmódot könnyebben megvalósító oboára íródott. Marcello oboaversenye máig népszerű az oboisták körében, de azt is meg lehet figyelni majd ezen a koncerten, hogy milyen apró finomságok is megvalósíthatók a sokszor harsánynak gondolt trombitán.
Haydn trombitaversenye azért is különleges, mert a korban hagyományosan még a zenekarban sem szántak virtuóz anyagot a trombitáknak,a trombitaverseny műfaja pedig kifejezetten mellőzött volt. Haydn trombitaversenye viszont egyike a szerző legmutatósabb műveinek.
Haydn tollából még egy különleges alkotás szerepel a műsorban, a ,,La passione" szimfónia. Hogy Haydn szenvedélyre vagy a szenvedésre gondolta passione szó kapcsán, azt nem tudjuk, de ez a szimfónia talán a legsötétebb Haydn 104 szimfóniája között, és sok kuriózumnak számító megoldást alklamaz, például lassú tétellel indítja a művet, a gyors tételek rendkívül szeszélyesek és viharosak, és még a menüettben is van valami komor és dacos. A kiegyensúlyozott zenéjű Haydn ebben a művében kifejezetten extrém megoldásokkal él.
Hasonló a helyzet Beethoven Nagy fúgájával, amely előtt máig értetlenül áll a zenetörténet. A művet a szerző már teljesen süketen, a 9. szimfónia után írta. A korban értelmezhetetlennek és kaotikusnak tartották, de Stravinsky például már úgy nyilatkozott a műről, hogy kortárs zene, ésmindig kortárs marad. A mű hossza, technikai kihívásai és rendkívül fondorlatos szerkesztése máig kihívást jelent az előadóknak, de ez nem von le semmit Beethoven művének különlegességéből. 

ELŐADÓK:

Liszt Ferenc Kamarazenekar
Lucienne Renaudin Vary - trombita
koncertmester: Tfirst Péter


MŰSOR:

Marcello: c-moll oboaverseny, átirat trombitára
Haydn: f-moll „La passione' szimfónia
Beethoven: B-dúr Nagy fúga
Haydn: Esz-dúr trombitaverseny
Összhang bérlet - Békéscsaba - további koncertek