Orgonák éjszakája Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek OperaCinema Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Térzene Stream koncertek (Youtube)
2023.09.08. - péntek 16:00
Gyárvárosi Zenekar és a Pécsi Művészeti Symphonic Band
Pécs, Széchenyi tér - Opera Cuvée Színpad
Fesztivál koncert
TérZene koncert

A Pécsi Művészeti Symphonic Band (barátainak és rajongóinak PMSB) a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium válogatott növendékeiből, profi zenésznek tanuló fúvós és ütőhangszeresekből álló formáció. Az együttes repertoárja a barokk kortól kezdve napjaink zenéjéig terjed, melyben szimfonikus átiratok, musical feldolgozások és filmzenék is szerepelnek.

 A zenekart immár két évtizede Szilágyi Lajos karnagy irányítja. A Zeneszüreten Lajos vezényletével olyan zenei darabok szólalnak majd meg, mint az Üveges tánc (Farkas Ferenc), a Zampa – nyitány (Hérold) és a Víg özvegy – Vilja dal (Lehár).

 A Pécs-Gyárvárosi Gyermek és Ifjúsági Fúvószenekar is a fiatal generációk tehetségeiből verbuválódott a színvonalas zene ápolása és népszerűsítése érdekében. Műsorukban a legismertebb klasszikus zenei mesterek darabjaiból válogatnak. Elhangzik majd az 5. magyar tánc (Brahms), a Can-can (Offenbach), a Diótörő egy részlete (Csajkovszkij) és Jerry Bock-tól a Hegedűs a háztetőn – bordal. A fiatal zenekart Magyar Sándor vezényli.

ELŐADÓK:

Pécs-Gyárvárosi Ifjúsági Fúvószenekar
vezényel: Magyar Sándor
Pécsi Művészeti Symphonic Band
vezényel: Szilágyi Lajos
Művészeti Vegyeskara
Hoffner Tibor - karnagy
Raposa Kíra - szoprán


MŰSOR:

Rundel: In Harmonie vereint
Brahms: 5. magyar tánc
Offenbach: Can-can
O'Loughlin: Metal
Hérold: Zampa – nyitány
Lehár: A víg özvegy – Vilja dal
Kodály: Háry János - Toborzó