Professzorok

Vajda-GergelyVAJDA GERGELY – Karmester mesterkurzus

Vajda Gergely Magyarországon és külföldön is elismert zenész, szólista és karmester. Többször vett részt Eötvös Péter karmester-zeneszerző mesterkurzusain, köztük a híres Darmstadter Ferienkursén és a hollandiai Kyrill Kondrashin Maasterklason, ahol a kurzusról forgatott film egyik főszereplője lett.
Számos díjat nyert el zeneszerzői munkásságáért, emellett oktatási tevékenységet is folytat. 1998. január 1-jétől a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar másodkarmestere. 1998-ban az Artisjus éves zeneszerzői támogatásában, 1999-ben Állami Fischer Annie előadói ösztöndíjban, 2000-ben Állami Kodály Zoltán zeneszerzői Ösztöndíjban részesült. 
1999-ben debütált a Magyar Állami Operaházban Bartók: Csodálatos Mandarin és a Kékszakállú herceg vára című műveivel. 2000-ben a Budapesti Tavaszi Fesztiválon Eötvös Péter 3 nővér című operája magyarországi bemutatójának a karmestere.
2002-től a Milwaukee-i Szimfonikus Zenekar asszisztens karmestere. 2006-ban az Oregoni Szimfonikus Zenekar rezidens karmestere Portlandben. 2009-2013 a Music in the Mountains (Zene a Hegyekben) elnevezésű kaliforniai fesztivál művészeti igazgatója, karmestere. 2011-2014-ig a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának első karmestere, majd első vendégkarmestere, 2011-től a Huntsville Symphony (USA) Zeneigazgatója és karmestere. 2014-től az Armel Opera Fesztivál és Verseny művészeti vezetője.

DSC_0236 copyBALOG JÓZSEF Zongora mesterkurzus

Balog József a fiatal zongorista generáció egyik legtehetségesebb tagja. Hosszú éveken keresztül volt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára a zongora tanszéken, rendszeresen tart kurzusokat Magyarországon és Európa több országában.
Számos hazai és nemzetközi verseny díját tudhatja magáénak már ifjú kora óta. Balog József a világ 3 kontinensének több mint húsz országában koncertezett már kamarazenészként és szólistaként egyaránt, a legjelentősebb koncerttermekben.
Óriási repertoárt tudhat magáénak, a standard zongorista repertoár mellett szívesen játszik kamarazenét, ritkán játszott szerzőket, jazzt, és saját átiratokat.
A kortárs zene is kiemelkedő szerepet tölt be Balog József életében.
Számos felvételt készített a Magyar Rádió és Televízió számára, koncertjeit több ízben közvetítették a BBC rádió, Hollandia, Törökország, Oroszország és Románia legnagyobb klasszikus zenei rádióállomásai.
Hét lemezfelvétele jelent meg eddig. Első „Hungaricum” című lemeze egyedüli CD-ként 2005-ben elnyerte a Nemzetközi Liszt Ferenc Hanglemezverseny Nagydíját. Balog József 2005-ben megkapta a Magyar Kulturális Minisztériumtól a Fischer Annie ösztöndíjat.

Rohmann Ditta 5ROHMANN DITTA – Cselló mesterkurzus

Rohmann Ditta olyan sokoldalú zenész, akit egyaránt láthatunk nagy koncerttermek szólistájaként csakúgy, mint világzenei formációban improvizálni, táncosokkal közös produkció főszereplőjeként, kamarazenészként és újabban színészként is. Eddig elért sikerei közül kiemelkednek a Lipcsei Bachversenyen szerzett díjak, a Junior príma díj, lemez- és rádiófelvételek. Fontos számára, hogy az általa megszerzett tudást kamatoztassa, fejlessze és továbbadja. Tanárai közül kiemelkedik Perényi Miklós, Suren Bargatuni, Ivan Monighetti és Rados Ferenc. Ditta a Debreceni Egyetemen tanított korábban, jelenleg privát úton oktat illetve kurzusokat, továbbképzéseket tart országszerte. A HUNGAROTON lemez kiadóval fennálló együttműködés gyümölcseként a sikeres Bach-szvit felvételek után nemrég jelent meg közös lemeze Rohmann Imrével.