Martha Argerich és Liszt Ferenc Kamarazenekar

Szombathely - Agora Szombathelyi Kulturális Központ - 2017. 07. 11. 20:00
Martha Argerich és Liszt Ferenc Kamarazenekar

Előadók

Liszt Ferenc Kamarazenekar
Martha Argerich
- zongora
Akané Sakai - zongora
Tóth László - trombita
Annie Dutoit-Argerich - narrátor
vezényel: Takács-Nagy Gábor

Martha Argerich Buenos Aires-ben született. Ötéves korától zongoraórákat vett Vicenzo Scaramuzzától. Az első zongoraverseny díjait Bolzanoban és Genevában 1957-ben nyerte. Az 1965-ös varsói Chopin Versenyen aratott győzelme volt az első lépés a világismertség felé vezető úton. Nem a „virtuóz” művek specialistájaként tekint magára, repertoárja Bachtól kezdve Beethoven, Schumann, Liszt, Debussy műveken át, egészen Bartókig terjed. Számos híres karmesterrel dolgozott már együtt, ezen kívül olyan zenészekkel lépett fel, mint Szigeti József, Gidon Kremer, Mischa Maisky és Claudio Abbado. 2000 márciusában adta első nagyszabású szólókoncertjét a New York-i Carnegie Hallban. Martha Argerich szoros kapcsolatban áll a DEUTSCHE GRAMMOPHON lemezkiadóval, amely kapcsolat 1967-ig nyúlik vissza. Számos felvételt készítettek, az egyik jelentős ezek közül Sztravinszkij Menyegzője, amelyet a híres Leonard Bernsteinnel készített. Martha Argerich nagy érdeklődést mutat a fiatal művészek iránt. 1999 szeptemberében került sor az első Martha Argerich Zongoraversenyre, amely nemcsak a nevét viseli, hanem ő volt a zsűri elnöke is. 1999 novemberében a második Martha Argerich Fesztivál Dél-Japánban került megrendezésre, amelynek keretében nemcsak Martha Argerich tartott koncerteket és kurzusokat, hanem Mischa Maisky és Nelson Freire is.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar már az egész világot bejárta, s igen jelentős pódiumokon mutathatták meg káprázatos összjátékukat: így például a New York-i Carnegie Hallban, a Sydney-i Operaházban, de rendszeresen koncerteznek Európa-szerte. Felléptek a Liszt-év és a magyar EU-elnökség egyik megnyitó ünnepségén, valamint I. János Károly spanyol király és Zsófia spanyol királyné jelenlétében is adtak már koncertet.

Műsor

Bartók Béla: Divertimento
Camille Saint-Saëns: Az állatok farsangja

Liszt Ferenc: "Angelus" vonósokra
Dimitrij Sosztakovics: C-dúr versenymű zongorára és trombitára, No.1, op. 35

Jegyár: 9 900 Ft/ 7 900 Ft/ 5 900 Ft
Kedvezmény:

Jubileumi kedvezményes jegyár július 7-ig, amely más kedvezményekkel össze nem vonható: 6900 Ft, 5400 Ft, 3900 Ft
Diák, nyugdíjas 10% Filharmónia bérleteseknek 20%

Jegyek válthatók a www.jegymester.hu oldalon, az Agorában (9700 Szombathely, Március 15. tér 5.), a Líra Könyváruházban (9700 Szombathely, Kossuth L. u. 8/3.), illetve a Bartók terem jegyirodájában (9700 Szombathely, Rákóczi Ferenc u. 3.).

A műsor- és a szereplőváltozás jogát fenntartjuk!

jegylogo

 

 

NKAbock-Logo1-kralik_FFemmi