Orgonák éjszakája Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek OperaCinema Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Térzene Stream koncertek (Youtube)
2024.06.29 - 2024.07.06.
Régi Zenei Napok
Vác
Nagy Réka
Mesterkurzus: Basso Continuo mesterkurzus (vonósok)
Nagy Réka

Nagy Réka a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Déri György tanítványaként, gordonkaművész és tanári diplomát szerzett, a Ward Mária Zeneművészeti Szakgimnáziumban Szászvárosi Sándornál viola da gambázni  tanult.

2021 őszétől Vittorio Ghielmi osztályában, a salzburgi Mozarteum Egyetemen viola da gamba, 2023 őszétől Marco Testori osztályában barokk cselló tanulmányokat folytat. Mesterkurzusok alkalmával olyan tanároktól tanulhatott, mint Lucile Boulanger, Bruno Cocset, Krommer Lúcia, Máté Balázs és Christoph Urbanetz.

Csellót tanított az Összhang Zeneműhelyben, majd a Kodály Zoltán Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában. Két alkalommal a Crescendo Nyári Akadémián a viola da gamba workshop és a barokk kamarazene kurzus tanára volt. 2023 nyarán a váci Régi Zenei Napokon vonós basso continuo kurzust tartott.

Célja a régi zene és a viola da gamba színes repertoárjának megismertetése és népszerűsítése mind a koncert életben, mind az oktatás területén.

Évek óta az Orfeo Zenekar szóló viola da gambása és continuo játékosa. Salzburgban a Capella dell'Halla és a Bach Werk Vokal együttesek koncertjeinek rendszeres fellépője.