Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
The King's Singers Bérleten kívüli koncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)
2023.07.01 - 08.
Régi Zenei Napok
Vác
Elisabeth Scholl
Mesterkurzus: Ének mesterkurzus
Elisabeth Scholl

Elisabeth Scholl zenei pályáját a Kiedricher Chorbuben kórusában kezdte, az érettségi megszerzése után zenetudományt és anglisztikát hallgatott. Prof. Eduard Wollitz-nál megkezdett énekképzését később a Schola Cantorum Basiliensis-ben végzett régizenei és historikus előadásmód tanulmányokkal egészítette ki (többek között René Jacobs-nál). Itt felkeltették érdeklődését a kiadatlan zenei kéziratok, melyek után a mai napig nagy lelkesedéssel kutat könyvtárakban. Számtalan CD-felvétele a kora barokktól a romantikáig igazolja stílusbeli sokoldalúságát.
Elisabeth Scholl-t több nagy európai fesztiválra is meghívták szólistaként (többek között Schleswig-Holstein Musik-Festival, Rheingau Musik Festival, Lufthansa Festival London, Festwochen Luzern, Festival van Vlaanderen, Händel-Festspiele in Halle, Göttingen und Karlsruhe, BBC Proms) és olyan karmesterekkel is dolgozott együtt, mint René Jacobs, Jos van Immerseel, Frieder Bernius, Enoch zu Guttenberg, Bruno Weil, Nicholas McGegan, Sir Neville Marriner.
A koncertfellépései mellett dalesteket ad, mellyel megfordult már vendégként az Essen-i Aalto-Theater-ben (Grófné Mozart Figaro házasságában, Caio Vivaldi Ottone nyári rezidenciáján-jában), a Berlini Állami Operaházban (Haydn, Holdbéli világ) és a Gent-i Vlaamse Operaházban (Mozart, Donna Elvira). Barokkének-professzorként 2009-2018 között a Nürnbergi, emellett 2016-2017-ben a Weimari Zeneművészeti Főiskolán oktatott. 2018 nyári szemesztere óta a Mainz-i Zeneművészeti Főiskola ének professzora, 2021 áprilisától pedig átvette a Barokk Vokális Akadémia kiválósági program művészeti vezetését is.